Bačka Palanka – Beograd

 

1. dan:

Polazak iz Bačke Palanke kod "Tikvare" na Dunavu. Posle kraće obuke u veslanju, polako se kanuima započinje spust uz pratnju katamarana "Plivajuće ostrvo". Prolazi se ispod mosta Bačka Palanka - Ilok, ulazi se u Neštinski dunavac, a zatim se uplovljava u Susečki Dunav. Veslajući Susečki Dunav, dolazi se do Šašićeve ade, gde čeka "Plivajuće ostrvo" na kome se organizuje ručak i kraći odmor. Nakon ručka, vesljanje se nastavlja ka Futoškom Dunavcu, Ljubavnom ostrvu, Beočinskoj adi. Kanuima se prolazi kroz Rakovački dunavac, "Novosadsku kapiju" i stiže se na Štrand.

Noćenje u Novom Sadu.

 

2. dan:

Iz Dunavca kod Štranda zapoćinjemo lagani, nizvodni spust Dunavom uz pratnju broda katamarana "Plivajuće ostrvo". Kanuima se vesla ispod Petrovaradinske tvrdjave, novosadskih mostova pored ušća kanal DTD, Šašićeve ade, Majmunca, Ptičijeg rukavca, Sr. Karlovaca, Čortanovaca. Nakon Beščanskog mosta na ulazu u Gardinovački dunavac, servira se ručak na usidrenom brodu "Plivajuće ostrvo". Kanuima se obilazi najlepši deo Dunava na tom potezu Gardinovački dunavac i Krčedinska ada. Kanuima se dalje vesla kroz Ločki dunavac, obilazi Slankamenačka ada, dolazi se do ušća reke Tise u Dunav. Spust kanuima se završava kod rečnog svetionika na ušču Tise, kod Slankamena, odakle se organizovanim prevozom vraćamo u Novi Sad.

Noćenje u Slankamenu.

 

3. dan:

Posle doručka, u 9,30 veslači sedaju u čamce i nastavlja se spust. Vesla se uz bačku obalu preko puta Surduka, Belegiša. Kod Banovačkih ada na katamaranu se pravi odmor uz ručak. Posle ručka veslanje se nastavlja ka Batajnici. Pre Zemuna prelazi se Dunav i vesla se uz desnu obalu. Posle zemunskog keja i Ratnog ostrva dolazi se do Kalemegdanske tvrđave.Plovidba se završava kod Nebojša kule oko 19 časova.

 

Težina veslanja: vrlo lako, nizvodno Dunavom uz pratnju katamarana na kome se možete odmoriti.

 

 

1/9
1/4
1/5
1/11