Norveška blogerka na Dunavu

Tove M Taalesen, devojka iz Norveške, po zanimanju – blogerka koja živi san koji je oduvek želela da živi – da putuje, a putuje puno radno vreme.

Blog je počela da piše, iz želje da napiše knjigu. Spojila je lepo i korisno, putovanje i pisanje. Inače je bivša batlerka Kralja Norveške.

Norvezanka za BLOG.JPG

U Novi Sad je došla preko Turističke organizacije Srbije, a oni su je uputili na nas, na "Dunavski rafting".

Njena glavna interesovanja su iz "eco-friendly" oblasti, voli da biciklira, putuje vozom i da vesla kajak.

U Norveškoj je veslala kanu u školi kad je imala oko 14 godina. Veslali su nedelju dana iz reke u reku.

Kod nas je veslala sa kapetanom Ćirom. Tih dana, Dunav je bio izuzetno nizak i pojavio se potopljen šlep, niko nije siguran iz kog perioda je. Metalna olupina koja štrći iz vode - fotografije potpoljenog šlepa smo dobili od fotografa Dejana Kolara.

potpoljen slep1.jpg
potopljen 2.jpg

Tove je impresionirana našom hranom, pretpostavljam količinom koja se poslužuje u relativno svim novosadskim restoranima.

Bila je ushićena i sa osmehom izgovorila "Hrana je tako ukusno! I nisam znala da Srbija ima tako puno proizvođača vina". Na moje pitanje, da li je probala Bermet, kaže da nije, ali posle kratkog priče o samom vinu .... rekla je da će pokušati da dobije jednu bocu.

Vegetarijanac je i posle Srbije putuje na Arubu, ostrvo na Karibima gde će da isprobava vegansku ponudu i jogu. Posle obilazi Ekvador, Hong Kong, Južnu Afriku itd

Katamaran.jpg
norveyan.jpg

Zamolila sma je da nam pošalje fotografiju iz kanua i za nas je naporavila selfie i osmeh govori sve. 

Norveska1___n.jpg

Priče sa putovanja možete pratiti na sajtu travelqueen.no

Na blogu travelqueennorway.blogg.no

Na instagramu travelqueennorway

Autor: Sanja