Deo II

 

Časkali smo o njihovim planovima i dogodovštinama koje su imali tokom plovidbe Dunavom do Novog Sada. Pošto su upoznali neku ekipu na Dunavu centar Apatina kažu nisu ni videli i kreće smeh.
Kiša je pljuštala.
U Kineskoj četvrti se napravilo jezero, sasvim normalno za taj deo Grada, kada padnu veće količine vode, kola se zaglave ili vas na krkače prenose do mostića kako biste nastavili dalje.
Izraživši želju da spavaju u hostelu, hteli su topao tuš i pravi krevet nas tri smo odlučile da im pravimo društvo i krenemo u šetnju ulicama mokrog Grada.
U hostelu smo ih ostavili uz dogovor da se vidio sutra na katamaranu.
Za njih trojicu je bilo zajedničko, da pored toga što su se upoznali na Dunavu, što su avanturisti, što je svako od njih po prvi put seo u kajak i krenuo na plovidbu - šetaju bosi.
Šetajući kroz centar do hostela, posle kiše, ljudi su ih posmatrali, bili smo skoro pa novosadska atrakcija.

Link
Spontano je krenula priča kako bi mogli da organizujemo press konferenciju. Dogovor je pao.
Otišli smo do Turističke organizacije Novog Sada, dogovorili se da će novinari doći na katamaran, snimiti Jirija i ekipu. Tih dana vreme se zaista pogoršalo, bilo je veoma hladno. Novinari su bili oduševljeni pričom, podržavali je, obečavali da će je objaviti, ali se niko nije pojavio, osim Vladimira, kamerma novosadke televizije. Intervju je napravljen. LINK
Leandro je bio najsrećniji. Njemu se više nije veslalo. Hteo je da stigne do Beograda i da odustane od veslačke avanture i biciklom nastavi do Crnog mora.
Imao je stari kajak, našao ga na tavanu, bio je to kajak  iz 70' tih godina, kajak koji je veslao još njegov otac.
Nije imao ni adekvatnu opremu, napravio je žuljeve na rukama. Njegovoj sreći nije bilo kraja.
LInk II
Dani su odmicali, oni sui dalje bili začarani Novim Sadom. Sjedinili su se sa Gradom. Izlazili, upoznavali ljude, plovili na zalazak. Juga, koji se vratio iz bolnice, jer je imao nezgodu u kajaku na Moravi im je dao vrlo detaljna uputstva oko Dunava i Crnog mora.

A onda su krenule i neprijatne situacije......
 

 

   Deo III

1/9
1/8